Emocions agràries

José Lafuente President del Comitè Organitzador de FIMA 2020

01/01/2020

La 41a edició de FIMA promet ser la més gran de la seva història amb 165.000 m2 d'espai contractats i 1.650 firmes expositores, 170 de les quals són noves, cosa que suposa un rècord històric de participació de fabricants nacionals i internacionals.


Tots ells presentaran les novetats de les seves gammes de productes en primícia a FIMA 2020, la qual cosa evidencia la talla mundial de la fira. Aquestes xifres reflecteixen la importància del sector de la maquinària agrícola, que camina amb pas ferm per oferir als pagesos mitjans que els permetin afrontar el repte de produir aliments per a una població mundial de 9.700 milions de persones el 2050.


Per aconseguir-ho, la producció d'aliments haurà de créixer fins aleshores un 50 %, i el 90 % d'aquest augment es deurà a un rendiment més gran de les explotacions agrícoles, que s'aconseguirà a través de la incorporació de la tecnologia a la maquinària. Bona prova de l'evolució del sector és la participació rècord de les empreses en el Concurs de Novetats Tècniques, amb un 8 % més d'innovacions presentades, que facilitaran sens dubte la incorporació dels pagesos a l'Agricultura 4.0.


En aquesta edició se celebrarà per primera vegada un sopar de gala als premis, que pretén ser un punt de trobada entre fabricants, distribuïdors, pagesos, institucions, premsa tècnica i missions inverses. La formació també és un factor important per al creixement del sector, i sota aquesta premissa FIMA ha signat acords amb associacions i universitats per reforçar la seva oferta de jornades, entre les quals destaquen:


- El Fòrum del Desenvolupament Rural, que es dividirà en tres blocs: formació acadèmica, formació reglada i formació contínua.


- FIMA Mediterrània, que abordarà l'ametller i el cirerer en el bloc de fructicultura, i la ceba i el tomàquet en la part d'horticultura.


L'objectiu de FIMA 2020 és batre el rècord de 242.000 visitants de l'edició passada. S'ha obert un nou canal per obtenir entrades a través d'un registre on-line a l'àrea de visitants del web: https://www.feriazaragoza.es/ fima-agricola-2020/


Una altra eina que cal destacar, orientada a potenciar la digitalització i expansió de la fira, és l'app de FIMA, on el visitant pot sol·licitar reunions directament amb els expositors, consultar el mapa de la fira o el programa d'activitats. A més, enguany s'ha creat un nou passi especial per a concessionaris, que els facilitarà l'accés al recinte amb l'objectiu de reforçar l'atenció i l'assessorament al visitant.


En definitiva, FIMA 2020 pretén crear un marc de treball que integri tots els actors de l'agricultura, amb l'objectiu de continuar impulsant el sector. Per una FIMA 2020 de rècord que ens ajudi a continuar tre-ballant junts per alimentar el món!