Agrobank al dia

Jornada AgroBank sobre el sector de l'alvocat a Espanya

11/01/2021

El 5 de novembre passat AgroBank va celebrar en streaming una jornada centrada en el sector de l'alvocat. L'encarregat d'obrirla va ser Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, i la moderadora va ser Raquel Fuertes, gerent de Valencia Fruits, qui va fer una introducció sobre el conreu i el consum d'aquesta fruita subtropical.


A la taula rodona hi van intervenir Miguel Minguet, tresorer d'ASOPROA (Associació de Productors d'Alvocat); Andrés Llorca, gerent de la Cooperativa Ruchey; Luis Bonet, cap de Serveis de Reg de l'IVIA, i Gil María Campos, coordinador del Grup Operatiu de l'Alvocat de la UE. En la cloenda es va comptar amb la presència de Francisco Rodríguez Mulero, secretari d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.


A Espanya ja es dediquen més de 20.000 hectàrees a aquest conreu (la gran majoria, en zones de Màlaga, però amb una expansió creixent a la Comunitat Valenciana), i hi ha pagesos que opten per substituir fruiters de pinyol o cítrics per aquest conreu, que ofereix uns preus molt atractius al camp.