Indústria

La indústria de l'alimentació, una de les activitats amb més ocupabilitat de la FP

11/08/2021

Tothom parla de l'ocupabilitat de la formació professional (FP), però en quins llocs de feina per als quals es requereix FP hi ha més probabilitats de trobar feina?


L'últim Observatori de les ocupacions del SEPE ha posat el focus en els alts nivells d'ocupació dels estudis de formació professional. Segons l'estudi, la taxa d'ocupabilitat de l'FP se situa en el 42,2%, i supera fins i tot la dels estudis universitaris, del 38,5%.


La indústria de l'alimentació requereix perfils amb aquest tipus d'estudis per donar resposta a l'increment d'activitat del sector. En concret, es tracta de professionals dedicats al manteniment i operadors de producció.


La proactivitat, la iniciativa, l'autonomia i la capacitat d'adaptació són algunes de les habilitats que més valoren els ocupadors. Les empreses es troben en una situació delicada, en plena recuperació, de manera que han de poder reaccionar de manera àgil i respondre a les necessitats del mercat si volen ser competitives. Per això, valoraran professionals que sàpiguen adaptar-se amb rapidesa al seu lloc de feina i superar qualsevol contratemps.