Agricultura

La indústria de l'alimentació animal aconsegueix mantenir el seu nivell productiu al llarg del 2021

13/07/2022

La producció industrial espanyola de pinsos compostos per a animals de granja va ascendir l'any passat a 25.675.000 Tm., una xifra pràcticament similar a la del 2020, quan a Espanya es van produir 25.352.373 Tm. de pinsos compostos. Aquesta és una de las dades que recull la publicació "Mercats Estadística" que ha editat la Confederació Espanyola de Fabricants d'Aliments Compostos Per a Animals (CESFAC) i que s'ha presentat recentment durant el transcurs de l'Assemblea de la confederació. Tot i això, la previsió de cara a l'any 2022 és més negativa, ja que es preveu que es produeixin de manera industrial 24.680.000 Tm. de pinsos compostos per a animals de granja, cosa que implicaria un descens aproximat d'un 4 % pel que fa a la producció.


Espanya continua sent el principal productor europeu de pinsos compostos industrials, per sobre d'Alemanya, que l'any 2021 va produir 22.211.000 Tm., i França (20.604.000 Tm.). En línies generals, s'espera un descens aproximat d'un 3 % en la producció europea d'enguany. Per comunitats autònomes, Catalunya és la principal productora de pinsos, amb més de 8 milions de Tm., seguida d'Aragó i Castella i Lleó, les quals superen els 5 milions de Tm. produïdes. Per espècies, la cabanya porcina és la principal consumidora de pinsos a Espanya, seguida de la cabanya bovina i la cabanya avícola.


Les principals magnituds que recull la publicació "Mercats Estadística" es van presentar durant l'última Assemblea de CESFAC feta a Madrid, en la qual es va fer balanç de l'actual situació que viu el sector productor industrial de pinsos compostos per a animals. Durant la part pública de l'Assemblea es va dur a terme una taula rodona al voltant de la fragilitat de la cadena de subministrament alimentària. Durant aquesta taula rodona es va posar de manifest la possibilitat d'una repetició, pels volts del pròxim mes d'octubre, de la vaga de transports que va tenir lloc el mes de març passat. Els ponents van reclamar un canvi en la gestió de la situació que van viure aleshores les diverses administracions de cara al manteniment de l'activitat d'un sector, el de l'alimentació animal, reconegut legalment com a essencial després de l'inici de la pandèmia provocada per la COVID-19.