R+D+i

La indústria alimentària participa en el pla digital 4.0

25/05/2020

La Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) col·labora en el Programa d'Immersió Digital en la Indústria 4.0, amb la finalitat de millorar la competitivitat i reactivar l'activitat econòmica que s'ha perdut durant la crisi sanitària de la COVID-19.


El programa és una iniciativa de l'Escola d'Organització Industrial, fundació pública de la Secretaria General d'Indústria i PIME del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, i és gratuït per a les empreses que hi participen gràcies al cofinançament espanyol i del Fons Social Europeu, segons ha informat aquest divendres en un comunicat.


La FIAB ha detallat que l'objectiu és atendre 500 pimes industrials de tot Espanya amb 15 programes formatius especialitzats per subsector i especialment adreçat a les "petites i mitjanes empreses que componen el teixit industrial agroalimentari".


"Com a primer sector industrial del país, part de la solució a la crisi econòmica que ha generat la pandèmia del coronavirus passa per impulsar la indústria de l'alimentació i les begudes, que sempre ha estat un motor de la societat espanyola", ha subratllat el director general de la FIAB, Mauricio García de Quevedo.


Dins del projecte es planteja una immersió en tecnologies disruptives, amb casos d'èxit per a la modificació dels models de negoci, a més de conèixer les ajudes previstes per a la indústria agroalimentària.


Els participants tindran l'oportunitat de fer un diagnòstic digital de la seva empresa i, juntament amb els experts, definir el full de ruta per a la transformació cap a la indústria 4.0.