Indústria

La indústria alimentària demana allargar els ERTO

22/06/2020

La indústria alimentària ha reclamat aquest divendres al Govern que permeti allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a les empreses del sector la facturació de les quals depengui en més d'un 40 % de l'hostaleria.


En un comunicat, subscriuen la petició la patronal FIAB i els sindicats UGT i CCOO, que junts integren la Comissió d'Assumptes Laborals per a la indústria de l'alimentació i les begudes, i que també s'estén a les companyies del sector de la distribució especialitzades a abastir bars i restaurants.


Els signants han defensat que cal allargar els ERTO i les mesures de suport financeres fins al 31 de desembre o, en qualsevol cas, "fins que desapareguin les circumstàncies actuals provocades per la crisi". Han destacat, així mateix, el "gran impacte" que té la pandèmia en les empreses d'alimentació i begudes, que s'han vist afectades per la paralització de l'hostaleria i el turisme.


Tant la patronal com els sindicats han expressat "preocupació" per la possibilitat que les mesures que l'Executiu prepara per a l'hostaleria i el turisme "no s'apliquin als fabricants d'aliments i begudes que serveixen" els bars i els restaurants. A més, ha instat l'Executiu a adoptar aquestes mesures "sense demora i escurçar tant com sigui possible els terminis per implementar-les".


La setmana passada, la FIAB ja va alertar que la indústria alimentària podria veure caure la seva producció anual entre un 4 i un 8 % durant el 2020 per la pandèmia, a la qual cosa se sumaria un retrocés d'entre el 6 i l'11 % de les exportacions.