R+D+i

Impossible Foods llança carn de porc elaborada amb plantes

08/01/2020

L'empresa estatunidenca de productes càrnics elaborats a base de plantes Impossible Foods ha anunciat avui que ha fet un pas més enllà de la vedella i també ha creat una alternativa a la carn de porc, amb la qual, assegura, es pot produir fins i tot xoriço.


L'alternativa ecològica a la carn està elaborada en laboratoris a partir de soja, oli de gira-sol i de coco, i també aminoàcids, vitamines, sucres i ferro que aconsegueixen donar-li la textura i gust propis del producte porcí i amb la qual es poden cuinar el mateix tipus de receptes.


"Té un 40 % menys de calories que la carn, un 60 % menys de greix i zero colesterol", va assegurar el conseller delegat i fundador d'Impossible Foods, Pat Brown, durant la presentació del producte que va tenir lloc aquest dilluns a Las Vegas (Nevada, EUA), a la fira de tecnologia CES.


La imitació de carn de porc està certificada per al consum de les dietes caixer i halal, que no permeten als seus seguidors menjar productes derivats de porc real, i amb la qual es poden elaborar plats com el Banh Mi vietnamita, mandonguilles, fideus amb carn, dumplings o tot allò que requereixi carn picada de porc.


De la mateixa manera que en el cas de la vedella, Impossible Foods s'ha ocupat que l'alternativa al porc satisfaci tant consumidors com cuiners, per la qual cosa el producte sense cuinar és rosat i tendre, mentre que una vegada cuit es torna cada cop més fosc i sucós.


D'altra banda, la cadena de restaurants de menjar ràpid Burger King, que ja serveix d'hamburgueses de vedella elaborades a base de plantes, va assegurar aquest dilluns que en un futur pròxim inclourà també en el seu menú salsitxes elaborades amb aquest succedani de carn de porc.


"A la gent que menja carn de porc el que els agrada és el producte final, però no el fet que provingui del cadàver d'un animal o els recursos que s'han fet servir per criar aquest animal. Per això el nostre objectiu és substituir el producte final de la manera més exacta possible", va apuntar Brown.


El porc és la carn que més es consumeix al món, per sobre de la vedella i del pollastre, per la qual cosa el substitut elaborat a base de plantes té un gran potencial al mercat, especialment en llocs com la Xina, on la demanda s'ha disparat els últims anys.