Indústria

Un grup d'accionistes minoritaris demanda Deoleo

15/01/2020

Un grup d'accionistes minoritaris de l'oliera Deoleo ha presentat una demanda contra la companyia per considerar que va vulnerar el dret d'informació i que les mesures adoptades per resoldre la seva crisi impliquen un "sacrifici desproporcionat".


Els responsables de Deoleo han informat avui dilluns de la recepció d'aquesta denúncia en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a només quatre dies que se celebri una junta extraordinària d'accionistes programada per al 17 de gener.


D'acord amb aquestes mateixes fonts, la demanda ?presentada per 18 accionistes amb un pes en el capital inferior al 0,5 %? pretén impugnar diversos punts aprovats a la junta del 3 de juny passat.


Concretament, se sol·licita declarar nul·la l'aprovació dels comptes de la societat corresponents al 2018, cosa que al seu parer deixaria sense efecte dues mesures més adoptades en la mateixa reunió: destinar les pèrdues de 133,3 milions d'euros de l'any passat al compte "resultats negatius d'exercicis anteriors" i reduir capital en 137,67 milions d'euros.


Aquesta última operació tenia per objectiu "restablir l'equilibri patrimonial", ja que la companyia estava en "causa de dissolució".


El president i conseller delegat de Deolo, Ignacio Silva, ha defensat en el comunicat l'actuació de la societat per haver adoptat totes les mesures "amb tota la transparència i informació puntual, observant la legalitat més estricta i el respecte més escrupolós a l'interès social", per la qual cosa confia que la demanda "es desestimi íntegrament".


L'oliera ?propietària de marques com Bertolli, Carbonell, Carapelli, Hojiblanca o Koipe? va tornar a incórrer en fallida tècnica el setembre a causa del deteriorament del negoci. Per aquest motiu, ha acordat un pla de reestructuració ja signat amb els creditors, les mesures del qual se sotmetran a votació a la junta d'aquest divendres; es dona per descomptat l'aprovació, ja que l'accionista majoritari, el fons CVC, controla la major part del capital.


Una de les mesures és la creació d'una nova companyia anomenada Deoleo Global i els accionistes actuals de l'oliera que participin en l'ampliació en tindran el 51 %, mentre que el 49 % restant el controlaran les entitats financeres creditores del deute.