Agricultura

El Govern ultima mesures per a la pagesia, que ja fa un mes que es mobilitza

26/02/2020

El Govern ultima mesures urgents per a la pagesia, que previsiblement aprovarà aquest dimarts al Consell de Ministres, mentre que a Jaén i Ciudad Real pagesos han protagonitzat aquest dilluns les primeres mobilitzacions de la setmana, en la qual es complirà el primer mes de les protestes agràries en termes nacionals.


El president del Govern, Pedro Sánchez, ha presidit avui la reunió de la Comissió Interministerial d'Agricultura en un escenari marcat per les protestes de la pagesia, la negociació de la Política Agrària Comuna (PAC) i la pròxima revisió de la llei de la cadena alimentària.


Mentrestant, tots els pobles de Jaén han acollit concentracions de dues hores per clamar contra el baix preu de l'oli d'oliva convocades per ASAJA, COAG i UPA (organitzacions responsables de les mobilitzacions nacionals), tot i que diversos productors, de manera independent, han tallat carreteres amb pneumàtics i tractors.


El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha abordat aquest dilluns en una reunió amb els europarlamentaris Paolo de Castro i Clara Aguilera els aspectes relatius a la modificació de la llei de la cadena alimentària per transposar la directiva comunitària sobre pràctiques deslleials i aconseguir un repartiment més just del seu valor en les diferents baules.


Planas, a més, compareix aquest dilluns al Congrés dels Diputats per explicar les línies mestres del seu departament en aquesta legislatura.