Indústria

El Govern trasllada a la indústria que millorarà la posició dels pagesos

12/02/2020

El Govern has traslladat aquest dilluns a la indústria alimentària l'aposta per "millorar" la posició negociadora dels pagesos respecte dels fabricants i els supermercats, a través d'una modificació de la llei de la cadena.


Així ho ha explicat el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en la trobada que ha mantingut avui amb representants de la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB), entre els quals hi havia el seu president, Tomás Pascual.


En un comunicat, el Ministeri ha informat que Planas ha avançat als seus interlocutors la intenció d'aprofitar l'"oportunitat" que ofereix la transposició de la directiva comunitària sobre pràctiques comercials deslleials per alleujar els problemes que denuncien els pagesos, que han convocat mobilitzacions aquestes setmanes en senyal de protesta per la crisi que estan patint.


El titular d'Agricultura ha instat la patronal de la indústria alimentària a "incrementar els continguts que tornin el valor als productes, i ha reivindicat la feina, l'esforç, la qualitat, la tradició i la cultura que hi ha al darrere".


A més, durant la reunió també han tractat el paper dels fabricants per aconseguir una alimentació saludable, la importància de donar al consumidor "eines que li permetin distingir entre la informació veraç i la que no ho és", i també l'economia circular i la gestió de residus.


Sobre els aranzels dels EUA a alguns productes agroalimentaris espanyols ?entre els quals, l'oli, el vi i el formatge?, Planas ha recordat que Espanya ja ha sol·licitat a Brussel·les "mesures addicionals de suport" per compensar la caiguda de vendes derivades d'aquesta mesura fiscal.