Agricultura

El Govern transmet les últimes mesures de suport al sector agrari

21/04/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha transmès aquest dilluns a diferents entitats agràries les últimes mesures que ha posat en marxa el Govern per donar suport als sectors més afectats pel coronavirus.


Planas s'ha reunit per videoconferència amb les organitzacions agràries ASAJA, COAG i UPA per informar-los també de les gestions que s'han començat a fer amb la Unió Europea (UE), dins dels contactes habituals amb actors del sector agrari. S'espera que més tard mantingui contactes semblants amb representants de Cooperativas Agro-alimentarias o Unión de Uniones.


El ministre ha assenyalat en un comunicat que les comunitats tenen un gran marge de maniobra per adaptar el recent decret, que busca facilitar la contractació de mà d'obra, una "mesura" innovadora important per al medi rural". Així mateix, ha felicitat les organitzacions agràries per posar en marxa una borsa d'ocupació.


Planas ha destacat la importància de progressar en la reforma de la llei de la cadena alimentària, actualment en tràmit parlamentari, amb l'objectiu de dotar de més transparència el procés de formació dels preus.


Per que fa a les gestions amb la UE, ha subratllat que s'han activat mesures de mercat com ara l'emmagatzematge per als sectors afectats pel tancament de la restauració i l'hostaleria, com són els de la ramaderia i el vi.