Agricultura

El Govern i el sector agroalimentari inspeccionaran la construcció de preus

12/02/2020

El Govern i el sector agroalimentari (des de la producció fins a la distribució) rellançaran els estudis de la cadena de valor amb la intenció d'inspeccionar amb detall com s'hi construeixen els preus i adoptar les mesures necessàries per frenar la crisi de rendibilitat del camp.


Ho ha avançat aquest dimarts el secretari general d'Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda, després de mantenir la novena reunió de l'Observatori de la Cadena Alimentària, que ha decidit reprendre aquests estudis que no es feien des del "2013 o 2014", segons ha indicat.


L'objectiu és "identificar" en cada producte quins agents hi intervenen, quins costos suporten i "veure com es construeix el valor". "Això ens permetrà descriure com es reparteixen al llarg de la cadena i de quina manera cal retribuir" cada baula.


Tenir aquesta informació és "important" per tancar posteriorment els contractes entre les baules. En aquesta "construcció" dels contractes entre les parts serà important el que determini la modificació de la llei de la cadena alimentària, segons ha recordat.


Miranda, com ja va avançar el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha comentat la idea del Govern que l'esborrany d'aquesta normativa obligui a fer que els contractes incloguin els costos de producció com "un dels factors de referència" per poder-los tancar.


La intenció de l'Executiu és que aquesta reforma legislativa serveixi per incloure-hi alguns aspectes integrats al codi voluntari de bones pràctiques alimentàries: "sobretot, les parts que ens ajudin a consolidar les relacions de la cadena" perquè el pagès tingui "certesa" i "estabilitat" en els intercanvis comercials.