Agricultura

El Govern modifica els ajuts a les dones rurals i a la formació

09/09/2020

El Govern ha modificat les bases dels ajuts a entitats de dones rurals i als programes de formació plurirregional en el territori amb l'objectiu que els beneficiaris puguin complir amb la realització de les seves activitats, que s'han vist afectades per les restriccions de la COVID-19.


La portaveu de l'executiu, María Jesús Montero, ha explicat en la compareixença que ha fet després del Consell de Ministres que el Reial Decret aprovat aquest dimarts "permetrà aprofitar de manera més clara aquests ajuts públics que pretenen fixar la població al territori". Aquest Reial Decret, com ha detallat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació en un comunicat, modifica aquells que estableixen les bases per a la concessió de subvencions a entitats de dones rurals d'àmbit nacional i a programes plurirregionals de formació dirigits als professionals del medi rural, així com les ordres de convocatòria per a 2019 i 2020.


L'objectiu és "possibilitar la realització de les activitats subvencionades" que es van "interrompre per la declaració de l'estat d'alarma" a causa de la pandèmia i "minimitzar els perjudicis que la situació epidemiològica actual pugui suposar a les entitats beneficiaries". Segons ha destacat Montero, aquesta decisió "es dirigeix a un entorn que per a aquest Govern, des de l'inici de la legislatura, ha sigut especialment important i del qual tenim cura d'una manera singular; al camp, al món rural, al món de l'Espanya de l'interior", on cal promoure que hi hagi una generació que "sigui capaç de prendre el relleu".


En el cas dels ajuts a dones rurals, s'amplien els terminis per a l'execució i justificació de les actuacions, "de manera que les entitats beneficiàries disposin de més temps per dur a terme els projectes ja aprovats per a 2020", i es possibilita que es modifiquin els projectes ja aprovats per ajustar-los "a aquest règim transitori".


Es flexibilitzen, a més, determinats requisits de les activitats perquè sigui més fàcil dur-les a terme en l'actual context, com per exemple la possibilitat d'impartir formació telemàtica.


Per als programes de formació també s'estableix un règim transitori per fer possible que es duguin a terme i es justifiquin, i es flexibilitzen les condicions referides al percentatge d'execució de les activitats.