Indústria

El Govern espanyol reforçarà el control dels aliments que es venen per internet

19/02/2020

El Govern espanyol té previst reforçar a través de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) el control dels aliments que es venen per internet, un canal encara minoritari ?es calcula que representa al voltant de l'1,5-2 % de les vendes? però que creix amb força a Espanya.


Així ho ha avançat aquest dimarts la subdirectora general de coordinació d'alertes de l'AESAN, Paloma Cervera, qui ha explicat que el març presentaran a les comunitats autònomes "un procediment per prendre mostres" de menjar comercialitzat via "on-line" i que se sumarà als processos que ja s'apliquen.


Cervera ha fet aquestes declaracions en un congrés organitzat per l'Associació d'Empreses de Gran Consum (AECOC), patronal que agrupa un sector preocupat per la creixent percepció ciutadana que els aliments contenen substàncies nocives malgrat que els nivells de seguretat alimentària són els més alts de la història.


La responsable d'AESAN ha defensat el sistema de control espanyol i ha citat com a exemple el tancament la setmana passada d'una empresa il·legal que fabricava pizzes des d'Aragó i les venia per tot el país a través d'internet, després de comprovar que no tenia la documentació que s'exigeix per garantir que el producte compleix els requisits.