Agricultura

El Govern espanyol rebaixa a 20 peonades el mínim per accedir al subsidi agrari

17/02/2020

El Govern espanyol rebaixarà de 35 a 20 el nombre de peonades necessàries per accedir al subsidi agrari, una mesura de caràcter "conjuntural" i que ha vinculat a la dificultat dels jornalers per poder rebre aquests ajuts a causa de la caiguda de la càrrega de treball pels temporals dels últims mesos.


Així ho han explicat aquest divendres a Efe fonts del Ministeri de Treball després de la reunió que han mantingut avui la titular del departament, Yolanda Díaz, amb representants de les seccions agràries dels sindicats, una trobada a la qual també ha assistit el vicepresident de l'Executiu, Pablo Iglesias.


Aquestes mateixes fonts han recordat que aquesta mena de mesures ja es van aprovar en el passat per factors meteorològics, i han incidit que el sistema de peonades necessita, a més, ser "reformat a mitjà termini".


Segons xifres oficials, es calcula que dues terceres parts de tots els temporers agrícoles d'Espanya es concentren entre Extremadura i Andalusia.


Treball ha precisat que l'aprovació d'aquesta rebaixa de les peonades per facilitar que els jornalers accedeixin a aquests ajuts es produirà aviat, mentre s'analitza quines altres mesures es poden adoptar per resoldre la crisi de preus que afecta el camp.