Agricultura

El Govern espanyol presenta una guia de recomanacions per prevenir la COVID-19 en els temporers

04/08/2020

El Govern espanyol ha presentat a les comunitats autònomes una guia de recomanacions per minimitzar el risc de transmissió de la COVID-19 entre els temporers, després dels casos de contagi que s'han registrat en aquest col·lectiu.


El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, han mantingut una reunió telemàtica amb les autonomies en la qual els ha donat a conèixer el document, que proposa partir de les quadrilles com a "grup de treball i convivència estable" a l'hora de prendre les mesures de prevenció.


La guia estableix accions específiques per al transport, les explotacions i l'allotjament, i crida els empresaris a incloure en els plans de prevenció les mesures que assegurin el control de la COVID-19 entre els treballadors. Les explotacions agràries hauran de prendre mesures per limitar les cadenes de contacte separant físicament els integrants de cada quadrilla tant com sigui possible i sense barrejar les quadrilles entre si.


En la mesura que sigui possible, caldrà intentar que les quadrilles estiguin formades per grups estables d'allotjament durant la campanya, mentre que a escala general s'hauran de complir els requisits que preveu la llei de prevenció de riscos laborals i les mesures que dictin les autoritats sanitàries competents.