Agricultura

El Govern espanyol lamenta les crítiques prematures a la dotació de la PAC

05/06/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha defensat que la negociació sobre la dotació pressupostària de la Política Agrària Comuna (PAC) 2021-2027 continua en marxa, per la qual cosa "no és el moment d'iniciar polèmiques" amb càlculs sobre a quant podrien pujar les retallades.


"El Govern espanyol està treballant per aconseguir mantenir els fons del període anterior. Les polèmiques amb les xifres no ajudaran gens a aconseguir la unitat que hem de mantenir fins al final de les negociacions, perjudiquen l'esperit de treball del sector i són notícies que no s'ajusten a la realitat", ha precisat Planas aquest dijous en declaracions als periodistes.


Al seu parer, el moment de fer balanç sobre el resultat que ha obtingut Espanya serà quan s'acabin les negociacions i no abans.


A més, Planas ha informat aquest dijous de la convocatòria per a aquesta mateixa tarda d'un Consell Consultiu per consensuar amb els representants de les comunitats autònomes una posició comuna de cara al Consell Europeu d'Agricultura i Pesca del 8 de juny vinent.


En aquesta cita, el ministre pretén traslladar que Espanya valora les estratègies "De la granja a la taula" i "Biodiversitat" que va presentar Brussel·les el 20 de maig passat, tot i que incidirà en la necessitat d'adjuntar amb cada mesura un estudi sobre l'impacte econòmic que té per veure si els objectius són "assumibles o no, i en quin termini".


El titular d'Agricultura ha citat metes com ara reduir l'ús de productes fitosanitaris, fertilitzants i antibiòtics durant els anys vinents o incrementar substancialment la producció ecològica, de les quals caldrà analitzar-ne el cost prèviament, per garantir que també són sostenibles econòmicament.