Indústria

El Govern espanyol es compromet a impulsar la projecció internacional del sector hortofructícola espanyol

07/07/2021

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha destacat "el ferm compromís" del Govern espanyol amb el sector hortofructícola per impulsar-ne "la projecció, sobretot en els mercats internacionals", amb l'objectiu de donar a conèixer la qualitat i diversitat d'aquestes produccions.


Luis Planas ha signat, amb el president de la Federació Espanyola d'Associacions de Productors Exportadors de Fruita i Hortalisses (FEPEX), Jorge Brotons, un conveni per potenciar la promoció del sector de la fruita, les hortalisses, i les flors i plantes vives a l'exterior mitjançant la participació conjunta en determinades fires i certàmens internacionals en els anys 2021 i 2022.


Luis Planas ha ressaltat el valor d'aquest conveni, la finalitat del qual és visibilitzar a l'exterior aquestes produccions importants conreades a Espanya, sobretot en aquells mercats on encara no són gaire conegudes perquè estan en fase d'obertura o hi ha un potencial de creixement important.


Les actuacions previstes en aquest conveni compten amb un pressupost de 920.000 euros, aportats al 50% pel ministeri i per FEPEX. En un any tan especial com el 2021, any internacional de fruita i hortalisses, el MAPA ha reassignat les quantitats que no es van fer servir en les fires que no es van celebrar el 2020 a causa de la pandèmia.


Entre els objectius principals del conveni hi ha recuperar el posicionament d'aquest sector a la fira Fruit & Flower & Garden Attraction 2021, una de les trobades principals per a la promoció internacional de la fruita i les hortalisses