Agricultura

El Govern espanyol donarà molt de suport a la transformació digital del sector agrari

17/11/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha participat en el fòrum Datagri per a la transformació digital del sector agroalimentari, en què ha recordat que el creixement de la població mundial exigirà un increment de la productivitat de l'agricultura i un ús més eficient dels recursos naturals. El Govern, ha remarcat, donarà molt de suport a la transformació digital del sector agrari.


Ha destacat que caldrà produir més amb menys recursos i que la resposta rau en l'agricultura intel·ligent. "La digitalització serà una de les eines necessàries per a la reorientació del sector productor", ha asseverat.


També per generar condiciones de vida i laborals que atreguin joves i dones al medi rural i per a complir els objectius de les estratègies europees "De la granja a la taula" i "Biodiversitat 2030".


La connectivitat i la digitalització tindran un paper decisiu en l'àmbit agrari i rural, segons Planas. El Govern espanyol, ha assegurat, està donant un fort impuls polític i dedicant nombrosos medis materials i humans a avançar en la transformació digital. Això permetrà al sector agroalimentari espanyol seguir en les seves posicions d'avantguarda i lideratge a Europa i al món.


Tres vies d'impuls digital


Aquest esforç transformador es duu a terme a través de tres vies principals: l'Estratègia de Digitalització del Sector Agroalimentari i Forestal i del Medi Rural, el Pla de Recuperació de la Unió Europea i la Política Agrícola Comuna (PAC).