Indústria

El Govern espanyol destina 4 milions a la promoció exterior d'aliments

10/09/2020

Els ministeris d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i d'Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) han acordat destinar 4 milions d'euros per fer una campanya de promoció d'aliments d'Espanya en una vintena de mercats per enfortir la imatge exterior del sector agroalimentari nacional.


La campanya, anomenada "Spain Food Nation", destacarà la qualitat i l'excel·lència d'aliments espanyols com l'oliva de taula, l'oli d'oliva o el vi, "que estan entre els productes més afectats per la crisi de la COVID-19 o els aranzels imposats per l'Administració els Estats Units", segons explica un comunicat del MAPA.


La campanya, que també se centrarà en la promoció de peix, carn i curats, fruita i verdura, vinagre, safrà i altres espècies espanyoles, com també en la producció ecològica, comença aquesta setmana i disposarà de diverses accions fins al juny del 2021.


La campanya s'adreça a professionals i consumidors d'alt poder adquisitiu i se centrarà en mitjans de comunicació internacionals, tant generalistes com d'estil de vida i sectorials; també disposarà de sis documentals que es difondran pel canal de televisió Euronews.


Els països en què la comunicació serà més intensa són el Regne Unit, Alemanya, els Estats Units, el Canadà, el Japó, Singapur, la Xina i Corea del Sud, seguits de Suïssa, Rússia, els Països Baixos, els països nòrdics, Irlanda, Taiwan i els mercats d'Orient Mitjà, segons Agricultura.


També inclourà accions en actes organitzats per l'Institut de Comerç Exterior (ICEX), com "Foods from Spain Middle Eastand Southeastern Asia Tour", que tindrà lloc a Vietnam, Indonèsia, Malàisia i Qatar, i "Eat Spain, Drink Spain" (Regne Unit) i les fires "Open Day 2020 Spanish Food & Wine Showroom" (Xina) i "Spanish Wine Week" (Irlanda).