Agricultura

El Govern espanyol autoritza un ajut de 38 milions a entitats agràries supraautonòmiques

05/03/2020

El Govern espanyol ha autoritzat aquest dimarts la concessió de 38 milions d'euros ?cofinançats per la Unió Europea (UE)? per fomentar les entitats associatives prioritàries (EAP) supraautonòmiques i millorar, així, la venda dels productes agroalimentaris.


El Consell de Ministres ha aprovat un acord que permet al Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) convocar subvencions a les inversions d'EAP, dins del "full de ruta" de la taula de diàleg amb el sector agrari per millorar la seva situació, segons la portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero.


Els ajuts tindran un import de 38 milions d'euros (13,8 milions en l'exercici 2020 i 25 milions el 2021) i estaran cofinançats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).


L'objectiu és reforçar la competitivitat dels productes que ofereixen les EAP i "millorar la comercialització dels productes agraris", segons Montero; d'aquesta manera, se'n beneficiaran els pagesos integrats i s'incrementarà el valor afegit.