Indústria

El Govern espanyol aprovarà aquest any la llei sobre malbaratament alimentari

20/04/2021

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha assenyalat que el Govern espanyol aprovarà, aquest any, la llei contra la pèrdua i el malbaratament alimentari. Es tracta d'una llei que contribuirà a combatre el canvi climàtic, ja que en llençar aliments a les escombraries, també es malbaraten recursos naturals. A més, l'objectiu és aturar el malbaratament en totes les baules de la cadena, també a les llars.


La llei espanyola anirà en benefici de la seguretat alimentària i d'una economia circular, sostenible, baixa en carboni, eficient en l'ús de recursos i competitiva. Quan es malbaraten aliments, ha recordat, no es llença només menjar, "estem desaprofitant els recursos naturals que s'han fet servir per obtenir-lo i el treball de tots els operadors de la cadena de subministrament alimentari".


La llei estarà compromesa amb el compliment dels Objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 i, en concret, amb el de reduir a la meitat el malbaratament d'aliments per càpita, incloses les pèrdues posteriors a la collita.


Recuperar el valor dels aliments (no només econòmic, sinó també mediambiental) serà una de les estratègies de la norma, que preveu activitats de sensibilització i informació dirigides a tots els agents de la cadena alimentària i als consumidors