Agricultura

El Govern donarà 25 milions més a l'agricultura per la COVID

24/06/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha anunciat aquest dilluns una nova ajuda de 25 milions d'euros per pal·liar els efectes del coronavirus en sectors agroalimentaris com els de la flor tallada, la ramaderia, el vi o l'oli.


Planas ha manifestat, en una declaració que s'ha difós per les xarxes socials, que "posarà sobre la taula" aquestes ajudes en el Comitè Consultiu que se celebrarà amb les comunitats autònomes per videoconferència.


De l'ajuda, 10 milions es destinaran al sector de la planta i la flor ornamental, un dels més perjudicats per la pandèmia. 10 milions més, segons el ministre, es destinaran a donar suport a la ramaderia de l'ibèric, per aconseguir, "abans que comenci la pastura de glans", reduir-ne el nombre d'exemplars amb subvencions i suports i evitar que l'acumulació d'existències provoqui pèrdues en aquest sector.


Així mateix, 4,9 milions es destinaran a una acció conjunta amb l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) per promocionar productes espanyols a l'exterior, amb una atenció especial al sector del vi i al de l'oli, dins de la campanya "Spain Food Nation" i d'altres accions del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).


El ministre ha subratllat que aquesta nova ajuda s'afegeix a les mesures que ja ha posat en marxa el Govern, amb el suport de la Unió Europea (UE) per pal·liar les conseqüències de la pandèmia en el sector agrari.