Agricultura

El Govern aposta per revalorar l'oli d'oliva verge extra

26/11/2019

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, aposta per potenciar la tasca pedagògica sobre l'oli d'oliva verge extra, donant a conèixer les bondats que té sobre la salut i l'alimentació, per revalorar el producte i millorar les retribucions als sector.


Ho ha assegurat avui en la cloenda de la gala de lliurament dels IV Premis Evooleum, que han reconegut la qualitat de nombrosos olis d'oliva d'arreu del món, entre d'altres, l'Oro Bailén Picual, que s'ha endut la menció Absolute Best Evooleum 2019.


Segons el ministre, la promoció és clau per combatre el desconeixement entre la part de la població que encara no coneix les qualitats del producte.


Planas ha indicat que el consum d'oli d'oliva a Espanya, un dels països productors principals, "està estancat" per la qual cosa defensa llançar campanyes per salvar aquesta situació: "si no som els primers que reconeixement el que té de bo (l'oli), difícilment ho reconeixerà un altre ".


En l'àmbit europeu, ha assenyalat països com Alemanya, en els quals l'oli encara té poca penetració i que, per tant, ofereix possibilitats de creixement.


Al món, cal aconseguir "obrir nous mercats", si es vol que els olivarers, les almàsseres i la indústria rebin "retribucions justes", ha afirmat.


D'altra banda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de la Junta d'Andalusia, Carmen Crespo, ha assegurat que creu necessari donar suport al sector davant de reptes com els aranzels dels EUA o el Brexit, i ha apostat per "explorar mecanismes" d'autocontrol per "procurar que hi hagi preus justos"