Agricultura

El Govern aclareix com s'han de fer els trasllats al camp

25/03/2020

El Govern permet, tot i que amb restriccions, que més d'una persona pugui anar al mateix vehicle durant els trasllats a les finques agrícoles i ramaderes, com també als ports.


Així ho ha detallat aquest dilluns el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en una roda de premsa telemàtica amb el ministre de Transportes, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, donant resposta a un dels dubtes que es plantejava el sector i fins i tot les comunitats autònomes, ja que les directrius generals de l'estat d'alarma estableixen un ocupant per vehicle.


Segons Planas, pel que fa al sector primari, és "clar" que el conductor "pot anar acompanyat d'una altra persona mantenint la distància de seguretat prescrita" que, en el cas d'un turisme, seria ocupar la plaça del conductor i la posterior dreta, és a dir, en "posició creuada". En furgonetes "es poden desplaçar un màxim de tres persones" i també mantenint aquestes distàncies reglamentàries, ha afegit.


Es tracta d'una flexibilització de la norma que també s'aplicarà a altres transports essencials quan ho requereixi la situació, de manera que es permetrà que vagin "dues persones per cabina", segons ha matisat Ábalos.


D'altra banda, el ministre d'Agricultura ha confirmat que els mercats de venda directa de productes alimentaris, com ja passa amb altres mercats i fires, no estan autoritzats en l'estat d'alarma perquè són llocs "en què es poden produir contagis" per la proximitat de les persones que hi assisteixen.