Indústria

Gairebé un terç dels pagaments mòbils dels espanyols es fa en hostaleria i lleure

30/08/2022

El telèfon mòbil ha modificat els hàbits de pagament dels espanyols. Tot i que el lideratge continua sent de les targetes de dèbit i crèdit, el pagament per mòbil pren embranzida al nostre país. La facilitat d'ús, la rapidesa, el control i el monitoratge de les despeses són algunes de les característiques que els usuaris destaquen dels pagaments mitjançant telèfons intel·ligents.


L'ús del pagament per mòbil s'ha estès a nombrosos sectors, però és en la restauració on en destaca la penetració. Tal com es desprèn de l'informe "Estudi de tendències de pagament mòbil a Espanya", realitzat per Visa, gairebé un terç dels pagaments mòbils dels espanyols es fan en el sector hoteler i del lleure, amb especial popularitat entre els més joves (18-29 anys).


Aquesta conclusió constata que les targetes virtuals i els moneders mòbils prenen rellevància entre els consumidors del sector de la restauració. Segons dades internes d'Edenred, plataforma líder de serveis de pagaments, un de cada tres usuaris paga a través de la targeta virtual Ticket Restaurant Zero. Un servei que es va engegar el 2021 que simplifica els processos d'activació i de recàrrega per als usuaris i que resulta més segur gràcies a l'accés biomètric dels dispositius mòbils.


Pel que fa al perfil dels usuaris amb targetes de Ticket Restaurant activades, gairebé 4 de cada 10 consumidors corresponen als millennials, aquells nadius digitals que han integrat la tecnologia al seu dia a dia. El 36% dels usuaris correspon a la generació X, nascuts entre 1965 i 1981, i van seguits en menor mesura per la generació del baby boom (12%) i la generació Z (11%).


"La pandèmia ha estat un catalitzador per impulsar la digitalització dels pagaments en els darrers dos anys. Els consumidors valoren la senzillesa a l'hora de pagar per evitar el contacte físic, la comoditat d'ús i el control immediat de les despeses mitjançant el dispositiu mòbil", comenta Manuel Asla, director de Màrqueting i Producte d'Edenred España. "En el nostre cas resulta cridaner que el 43% dels usuaris de Ticket Restaurant hagi fet almenys una transacció a través del mòbil, fet que constata la penetració d'aquest servei entre els usuaris".