Agricultura

El futur de l'ametller cerca rendibilitat més enllà dels ajuts de la nova PAC

11/02/2022

L'espai per a la innovació ubicat a la finca experimental de BALAM Agriculture de Marchena, El Valenciano Rural Innovation Hub, ha celebrat la segona jornada del nou format que han posat en marxa per tractar temes d'actualitat amb els principals agents implicats.


Aquesta segona edició de Trobades Rural Innovation Hub ha tingut com a tema principal l'ametller, i ha aconseguit reunir 80 dels principals productors d'ametller nacionals.


L'esdeveniment ha comptat amb la col·laboració d'AgroBank, la divisió de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, que en les intervencions van exposar, des del punt de vista més econòmic, els efectes de la nova PAC per als cultius de l'ametller .


El director d'AgroBank a Andalusia Oriental, Antonio Martínez, va explicar que "la nostra divisió disposa de més de mig milió de clients, i per tant, que un de cada dos pagesos i ramaders confiïn en nosaltres fa que el compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari i el món rural sigui clar, concret i durador en el temps". A més, no va desaprofitar l'ocasió per matisar als presents que "l'aposta d'AgroBank per al sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un 2021 en què es van finançar 17.400 milions d'euros".


Com a membres de la unitat d'assessorament tècnic agrari d'AgroBank, Olga Moyano i Sergio Montijano van exposar les possibilitats que els agricultors poden tenir en tenir el suport d'una entitat tan especialitzada com la seva. A més, després de la seva exposició, van deixar clar que el cultiu de l'ametller ha de buscar la rendibilitat més enllà dels ajuts de la PAC.