Indústria

La Fundació "la Caixa" i CaixaBank col·laboren per promoure l'alimentació saludable

25/02/2021

Després de vuit anys ininterromputs de col·laboració entre la Fundació "la Caixa", CaixaBank i Cooperatives Agroalimentàries a Castella-la Manxa, l'aliança entre les entitats es torna a consolidar en aquesta edició amb una novetat: la producció de tres vídeos didàctics que permeten donar continuïtat a la promoció de l'alimentació i hàbits saludables en col·lectius vulnerables de Castella-la Manxa.


Segons explicaven en roda de premsa el president de Cooperatives Agroalimentàries a Castella-la Manxa, Ángel Villafranca, i el director de l'àrea de Negoci de CaixaBank a la Manxa, Antonio Matallanos, la nova situació de pandèmia ha orientat una de les línies d'actuació, la dirigida a promoure l'alimentació i hàbits saludables, a poder arribar a aquests col·lectius vulnerables d'una manera amena, senzilla i segura a través de material audiovisual. A la roda de premsa també han assistit el director de l'entitat cooperativa, Juan Miguel del Real, i el director d'AgroBank a Castella-la Manxa, Pedro Antonio Martínez Atalaya.


La nova actuació contempla difondre tres vídeos específics per a cada un dels destinataris en centres d'educació, educació especial, centres ocupacionals i centres de gent gran de Castella-la Manxa. En aquests centres s'aprèn a alimentar-se i quins hàbits hem d'implementar en el nostre dia a dia per tenir un estil de vida saludable, i es reforça amb consells divertits d'experts en nutrició.


Així, amb l'objectiu d'ajudar les famílies vulnerables especialment afectades per la pandèmia del coronavirus, el vídeo Desayuna con imaginación es distribuirà a les 800 escoles de la regió, Alimenta tu sonrisa a uns 25 centres d'educació especial (de 6 a 21 anys) i a 70 centres ocupacionals (a partir de 21 anys), i Alimenta tu vida a 55 centres de gent gran.


Gràcies a la capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant carències socials com les que ens presenten cada any des de Cooperatives Agroalimentàries i canalitzant-hi una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers d'entitats socials solidàries petites i mitjanes poguessin accedir a ajuts econòmics per tirar endavant els seus programes.


Matallanos ha destacat "la satisfacció d'unir-nos un any més a aquesta iniciativa que té com a objectiu promoure bons hàbits saludables entre els nens, les persones grans i les persones amb capacitats diferents; tres col·lectius que són prioritaris en el nostre compromís social".


La previsió de difondre el vídeo entre els alumnes d'ESO de tots els centres escolars, d'educació especial i ocupacionals de Castella-la Manxa gràcies al nou format digital en comparació amb el presencial, "ens permetrà ajudar un nombre molt més alt de beneficiaris, multiplicant-ne exponencialment el nombre i arribant a tots els racons de Castella-la Manxa"