Fruit Attraction registra una ocupació del 80 % a cinc mesos de la celebració del seu 15è aniversari

11/05/2023

Fruit Attraction, que organitzada per IFEMA MADRID i FEPEX celebrarà el 15è aniversari del 3 al 5 d'octubre, registra una ocupació del 80 % a cinc mesos de l'arrencada de la fira, segons ha exposat avui la directora, María José Sánchez, a la presentació de l'edició del 2023, que ha tingut lloc a l'ambaixada del Brasil amb motiu de la seva participació com a país importador destacat. També hi ha intervingut Jorge F. Brotóns, president de FEPEX i Orlando Leite Ribeiro, ambaixador del Brasil a Espanya .

Fins ara, la superfície d'exposició adjudicada s'eleva a 46.602 m2, fet que suposa un increment del 8 % respecte de la mateixa data de l'any anterior. Amb tot això, les previsions per a la propera edició són optimistes, amb unes xifres de participació que se situen a 1.800 empreses de 55 països, més de 58.000 m2 d'oferta hortofructícola i una previsió d'assistència de 90.000 professionals de 130 països.

Avui, la fira compta amb la confirmació de participació de pràcticament totes les zones de producció i comunitats autònomes d'Espanya, així com amb la participació internacional de 45 països, fet que demostra el ferm compromís del conjunt del sector amb el projecte en aquesta nova edició de la fira.

Fruit Attraction 2023 ocuparà vuit pavellons del recinte firal d'IFEMA MADRID (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10) i convertirà la ciutat en epicentre mundial de la comercialització de productes frescos, amb la innovació, la qualitat i la diversitat com a atributs principals d'aquest gran centre de negoci reconegut per operadors i minoristes d'arreu del món i imprescindible per planificar les campanyes en un moment clau, com és el mes d'octubre.

Com a regió convidada al Fruit Attraction 2023, Andalusia tindrà un protagonisme destacat i una visibilitat estratègica per a la promoció al món sencer de la riquesa hortofructícola de totes les seves províncies i l qualitat extraordinària de les seves produccions.

Àrees específiques

Amb el lema "Creixent junts!", la gran cita comercial del sector hortofructícola s'organitzarà en sis àrees d'exposició. La de més representació tornarà a ser Fresh Produce, amb tota la varietat de productes hortofructícoles, a la qual se suma Indústria Auxiliar, que reuneix tota la cadena de valor del sector, i Fresh Food Logistics, l'espai al servei de la logística, transport i gestió de la cadena de fred per a aliments.

A més, Fruit Attraction torna a apostar per les solucions de transformació a través de la innovació, la sostenibilitat i la digitalització amb Smart Agro, l'àrea especialitzada en productes innovadors que apliquen TIC al sector hortofructícola, i Biotech Attraction, l'espai especialitzat en recerca i desenvolupament tecnològic en genòmica vegetal. Novament reforça Ecorganic Market, l'espai exclusiu per a la comercialització i exportació de productes orgànics que continua agafant força. A més, destaca l'enciam com a producte estrella de Fruit Attraction 2023.

En la propera edició, la fira continuarà implementant iniciatives per afavorir les vendes, la promoció, el desenvolupament i el creixement de les empreses expositores. En aquest sentit, al potent programa de compradors internacionals torna a sumar-se a la iniciativa Països Importadors Destacats, amb el Brasil, el Canadà i els Estats Units com a protagonistes. Una acció que afavorirà les relacions comercials entre els països de la Unió Europea i aquests mercats extracomunitaris, acompanyada per un programa complet de taules rodones, visites guiades a la fira, sessions de B2B, etc.

Un cop més, The Innovation Hub i Fruit Next seran les àrees dedicades a la innovació i les novetats empresarials a la indústria. En aquest àmbit, Fruit Attraction tornarà a acollir els Innovation Hub Awards, que han esdevingut un esdeveniment fonamental per al suport a l'aposta emprenedora empresarial del sector.

També tornarà a convertir-se en centre de coneixement als fòrums, amb un programa complet de jornades tècniques conformat per unes sessions caracteritzades per la gran diversitat de continguts i per l'alt nivell dels participants i ponents.

I l'espai gastronòmic dins de Fruit Attraction, Factoria Chef, tornarà amb atractives demostracions i showcookings. Un escenari únic de promoció dels productors de l'horta davant del canal internacional per subratllar la qualitat i l'excel·lència d'aquests aliments, així com les infinites possibilitats de consum que ofereixen dins del canal Horeca.