Agricultura

Fruit Attraction bat un nou rècord d'expositors

22/10/2019

Fruit Attraction, la primera fira exclusivament professional de les que se celebren al complex d'IFEMA (Madrid), obrirà dimarts vinent les portes de l'onzena edició amb una oferta i visites rècord, que "creixen un 10 % en tots els paràmetres respecte del 2018".


El Comitè Organitzador, integrat per IFEMA i la federació espanyola de productors i exportadors hortofructícoles FEPEX, ha precisat, a més, que enguany 1.800 expositors, en vuit dels nou pavellons d'IFEMA i amb una àrea de 58.000 metres quadrats, rebran als professionals i visitants del 22 al 24 d'octubre.


La participació internacional de l'exposició, que representa el 35 % de l'oferta, prové de 59 mercats diferents, amb un augment de la presència africana (Ghana, Senegal i Kènia) i un fort creixement d'operadors de Grècia.


El registre de professionals que acudiran a la fira també ha augmentat un 10 %, i està confirmada l'assistència de 90.000 visitants de 130 països; l'organització ha convidat gairebé mil compradors, distribuïdors, importadors i majoristes d'arreu del món.


Molts dels visitants d'altres països ?uns 600, han anunciat des de Mercamadrid? aprofitaran la visita a Fruit Attration per conèixer les instal·lacions del mercat central majorista.


IFEMA i FEPEX han destacat l'extens programa d'activitats, fòrums i jornades paral·leles a la fira, en les quals s'abordarà a fons l'exportació hortofructícola després del Brexit ?amb ponents d'Espanya i el Regne Unit? o el consum i les tendències de productes orgànics al congrés Biofruit.


La Xina, l'Índia i Singapur seran els països importadors convidats en aquesta edició, i protagonistes del fòrum World Fresh pel "gran potencial" que tenen per a l'exportació hortofructícola espanyola, segons IFEMA.


Entre les jornades programades per al primer dia s'inclou la titulada "Bulos alimenticios, intoxica que algo queda", organitzada per l'Associació Empresarial per a la Protecció de les Plantes (AEPLA), la presentació de la qual serà a càrrec del bioquímic Luis Matías, monologuista de Big Van Ciencia.


Molts dels expositors aprofiten aquest punt de trobada del sector per presentar novetats, innovacions i accions emprenedores, com les que opten a les diverses categories dels Premis Accelera o la presentació de Mercabarna del primer mercat majorista de productes bio d'Espanya.


Una altra estrena a Fruit Attraction 2019 serà la presentació oficial de l'Associació de Producció Ecològica Sostenible d'Espanya, que neix en un context de demanda creixent d'aliments orgànics en un país amb dos milions d'hectàrees de conreus ecològics, segons han comentat fonts d'aquesta organització.


La fira hortofructícola també serà enguany l'escenari del primer Fòrum sobre Innovació Digital Hortícola (Horti Data 2020), que abordarà, entre altres continguts, la posada en marxa de plataformes de comerç electrònic. Per a l'ocasió, la FEPEX indica en el seu informe econòmic del 2019 sobre el sector hortofructícola que Espanya produeix anualment una mitjana de 28 milions de tones en prop de 800.000 hectàrees i que el 60 % d'aquest volum s'exporta.