Agricultura

Fons Next Generation: així serà el PERTE agroalimentari

04/11/2021

El sector agroalimentari és la primera indústria d'Espanya, amb exportacions de 53.848 milions d'euros el 2020 i un superàvit de 18.693 milions, segons l'últim informe de comerç exterior del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).


Per promoure el desenvolupament integrat de tota la cadena agroalimentària mitjançant la digitalització de processos i la innovació, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme estan treballant conjuntament en el desenvolupament del projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) de la cadena agroalimentària.


Aquest projecte, que previsiblement aprovarà el Consell de Ministres abans de final d'any, estarà dotat de 1.000 milions d'euros i és dins del component 12 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern espanyol, a través del qual es canalitzaran els fons europeus Next Generation a l'economia.


Amb el projecte es pretén facilitar l'accés a aliments sans i segurs per poder cobrir les necessitats d'una població amb més demanda d'aliments saludables i sostenibles mediambientalment.