Pesca

La flota de rasco demana canvis normatius al Govern per augmentar la rendibilitat

28/01/2020

Representants de la flota pesquera espanyola del cens de vaixells de rasco al Cantàbric i al nord-oest, especialitzada en la captura del rap, ha demanat avui al Govern espanyol una sèrie de modificacions en la normativa nacional per augmentar la rendibilitat.


En un comunicat, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha informat que a la reunió que ha mantingut la secretària general de Pesca, Alicia Villauriz, amb els portaveus de la flota, li han transmès "la seva preocupació" per problemes com "la dimensió dels arts, el temps d'immersió o l'espai on els poden posar".


Segons el MAPA, el sector ha al·legat que les condicions actuals suposen "una disminució gradual de la rendibilitat econòmica", malgrat que el Govern té constància que aquesta flota té una quota assignada "elevada", en aplicació del rendiment màxim sostenible (RMS) i a causa de la bona situació biològica de l'espècie.


El Ministeri ha assenyalat que la Secretaria General de Pesca s'ha compromès a estudiar les possibles modificacions tècniques de la normativa, "dins de l'actual reglamentació comunitària", que permetin "millorar l'activitat actual dels vaixells i assegurar-ne la sostenibilitat econòmica i social".


També estudiaran fórmules per millorar la gestió d'aquest sector al Pla de gestió del Cantàbric i el nord-oest, i s'impulsarà el coneixement científic d'aquesta pesqueria i la seva interacció amb el medi marí, ha explicat.