Alimentos
Indústria

La FIAB subscriu un conveni amb el MAPA per a la promoció d'aliments i begudes espanyols en els mercats internacionals

16/08/2023

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha subscrit un conveni amb la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) per facilitar la presència d'empreses exportadores del sector a 14 certàmens a Europa, Àsia, Orient Mitjà i Amèrica. El ministeri finança un 50 % dels 930.000 euros pressupostats per a la participació de les empreses espanyoles en aquests esdeveniments.

Aquest conveni, publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat, suposa un suport institucional important del ministeri al sector, i mira d'afavorir la competitivitat de les indústries de l'alimentació i les begudes espanyoles en els mercats internacionals a través de la promoció i orientació al consum de productes agroalimentaris, i donar a conèixer la qualitat i varietat dels nostres productes.

Les fires programades el 2023 són Specialty & Fine Food London, Fine Food Austràlia, Foodex Saudi Riyad, ISM Middle East, PLMA Chicago i Food Ingredients Europe. Per al 2024 es contempla la participació a les fires Winter Fancy Food, Supermarket Trade Show Japan, Biofach Germany, IFE London, Seoul Food & Hotel, SIAL Xina, CIBUS i APAS Brasil.

La signatura de convenis, en aquest cas amb la FIAB, és una de les formes de col·laboració amb les organitzacions i associacions sectorials que permet ampliar la presència de les empreses espanyoles a pavellons institucionals del ministeri en fires i esdeveniments promocionals de caràcter internacional com a activitat estratègica per a la internacionalització del sector agroalimentari espanyol.