FEGA
Agricultura

El FEGA obre el termini d'inscripció a un curs sobre el Sistema d'Informació d'Explotacions (SIEX)

El Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) ha posat en marxa un curs de formació sobre el Sistema d'Informació d'Explotacions (SIEX), amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta nova plataforma, tant des del punt de vista de la regulació normativa com a nivell tècnic, i posar èmfasi en la interoperabilitat dels sistemes que hi participen. El curs s'emmarca en el Pla de formació contínua per a tècnics del medi rural 2023.

Aquesta iniciativa formativa s'adreça principalment a tècnics assessors de comunitats autònomes —en particular personal de les Oficines Comarcals Agràries— i entitats col·laboradores, com les organitzacions professionals agràries i cooperatives i empreses desenvolupadores de solucions comercials del quadern d'explotació (CUE-comercial) .

El curs serà impartit per funcionaris de la subdirecció general d'ajuts directes del FEGA, com també per altres unitats del ministeri, i el contingut es dividirà en els blocs següents: introducció general al SIEX, aspectes tècnics del projecte, el Registre Autonòmic d'Explotacions Agrícoles (REA), el Quadern digital d'explotació agrícola (CUE), la col·laboració publicoprivada en el projecte SIEX i la plataforma SIEX i les seves funcionalitats.

El curs, de 10 hores de durada, tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de març a través del campus virtual del pla de formació continuada. El termini d'inscripció s'obre avui, 20 de febrer, i romandrà obert cinc dies, però tancarà abans en cas que es cobreixin totes les places disponibles.

Amb aquest curs, el ministeri, a través del FEGA, mostra el compromís amb la innovació formativa a través del foment de l'ensenyament virtual per arribar a més alumnes. Un cop finalitzat el curs, les presentacions i l'enregistrament de les ponències que s'hi ha fet es posaran a disposició de tots els interessats a la pàgina web del FEGA www.fega.gob.es/es

Dins dels cursos organitzats pel FEGA, que formen part del pla de formació, està prevista la realització d'un altre crus sobre el SIEX enfocada a la col·laboració publicoprivada al mes de maig.

La inscripció al curs es pot fer a la pàgina web del MAPA, en l'enllaç següent:

Pla de formació contínua per a tècnics del medi rural mapa.gob.es