Indústria

La facturació de la indústria alimentària creix durant el març un 14,3 % en taxa interanual

22/05/2020

L'índex general de xifres de negocis (IXN) en la indústria alimentària, tret de productes de molineria i alimentació animal, va créixer un 14,3 % durant el març respecte del mateix mes del 2019, segons l'Institut Oficial d'Estadística (INE).


La fabricació de begudes va registrar un descens de les vendes del 10,5 % en aquest període, mentre que les de la indústria del tabac es van contraure un 7,1 %.


Entre els fabricants de béns intermedis, la xifra de negocis de la indústria de productes de molineria, midons i alimentació animal va pujar un 13,4 % anual.


En general, l'índex de xifres de negocis en la indústria va caure el 16,4 % durant el març en taxa interanual ?si es corregeixen els efectes estacionals i de calendari? i un 13,9 % en la sèrie original.


Si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, la facturació industrial va caure un 17 % respecte del febrer passat, tot i que entre les activitats que més van pujar en vendes hi ha la indústria alimentària, que ho va fer un 5,2 % en taxa mensual.