Opinió de

F4F - Expo Foodtech: innovació i tecnologia per a continuar creixent de manera sostenible

16/05/2023

En aquesta tercera edició de F4F - Expo Foodtech, Bilbao s'amb- vertirá de nou en la capital mundial del sector foodtech, reu- niendo a més de 7.000 professionals de la indústria alimentària a la ciutat. L'esdeveniment neix des d'i per a la indústria de l'alimentació i begudes, amb l'ambició de convertir-se en el Davos del sector foodtech per a establir el full de ruta de la indústria alimentària en els pròxims anys, en els quals ens enfrontem a una transformació decisiva en la qual la tec- nología és i serà un aliat. Entendre i aprendre a integrar les noves solucions, com l'automatització o la robòtica, en les nostres plantes de producció és essencial per a fer front a aquesta transformació.

F4F - Expo Foodtech cerca donar resposta als reptes presents i futurs que ha d'afrontar la indústria alimentària per a continuar creixent de manera sostenible. Durant tres jornades, del 16 al 18 de maig de 2023, mostrarà les últimes innovacions i sota- luciones tecnològiques enfocades al sector agroalimentari, de la mà de més de 250 signatures expositores. Des d'aplicacions de robòtica i automatització fins a maquinària de processament i envasament per als diferents segments de la indústria alimen- taria, o solucions de seguretat i ciència alimentària. També tornarà a ser fonamental el congrés Food 4 Future World Summit, que comptarà amb la participació de més de 450 experts mundials que compartiran estratègies, casos d'èxit i nous models de negoci en el sector alimentari.

Es tracta de la trobada anual per a qualsevol professional de la indústria alimentària que vulgui trobar les solucions i és- trategias per a fer front als grans desafiaments del sector. D'una banda, l'increment de la població mundial —i, en conse- cuencia, de la demanda d'aliments— i, per un altre, l'impacte de la nostra indústria en el medi ambient. Respondre a aquests reptes és essencial i exigeix el desenvolupament d'una geoestrategia ali- mentaria mundial i d'una revolució tecnològica que implica la digitalització de tota la cadena de valor, des de la granja has- ta la taula.

És un honor presidir aquest gran esdeveniment, que busca millorar la competitivitat i la sostenibilitat de la nostra indústria a través de la innovació i la tecnologia, i contribuir al seu impuls in- ternacional. Estem davant una revolució de la indústria food- tech, i tots els stakeholders del sector sabem que hem d'apostar per la innovació tecnològica per a fer front als desafiaments actuals. F4F - Expo Foodtech és el lloc idoni per a descobrir les últimes tendències per a qualsevol segment de la indústria alimentària.