Pesca

Experts de nou països tracten la reproducció de diverses espècies de túnids

21/02/2020

Experts de nou països participen a Màlaga en una reunió de treball de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT) en la qual posaran en comú mètodes per estudiar la reproducció i el creixement de diverses espècies de petits túnids.


D'aquesta manera es pretén millorar l'assessorament científic que ofereix la ICCAT per explotar de manera sostenible els recursos, ha infirmat l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) en un comunicat.


Durant la reunió, que se celebra al Centre Oceanogràfic de Màlaga, s'analitzaran metodologies de mostreig i anàlisi de petits túnids com la bacoreta (Euthynnus alletteratus), el peto (Acanthocybium solandri) i el bonítol (Sarda sarda).


Aquests treballs permetran millorar els mètodes per determinar variables com la taxa de creixement o l'edat de maduració d'aquestes espècies i avançar, així, en una gestió més sostenible dels recursos basada en el coneixement científic.


Al taller, hi assisteixen experts procedents d'Algèria, el Brasil, Portugal, Senegal, Costa de Marfil, el Marroc, Tunísia, Gabon i Espanya, que faran mostreigs biològics, analitzaran mostres d'otòlits, radis espinosos i gònades i revisaran i actualitzaran els diferents protocols de processat i d'anàlisi de dades.