Agricultura

Experts destaquen el rol de l'agricultura en la descarbonització del transport a través dels biocombustibles

16/02/2022

Davant d'un increment exponencial dels danys al medi ambient i una escalada de la crisi climàtica, el continent americà té una oportunitat innegable per donar suport a l'avenç cap a una matriu energètica més sostenible.


Els desafiaments, els avantatges i les oportunitats que enfronta el canvi de paradigma que depèn d'energies fòssils cap a noves matrius energètiques van ser exposats per experts a l'esdeveniment Latam Mobility Day: Clean Fuels, una cimera virtual d'accés gratuït organitzada per Latam Mobility i que va comptar amb la participació d'Agustín Torroba, especialista en bioenergies de l'Institut Interamericà de Cooperació per a l'Agricultura (IICA).


El Latam Mobility Day: Clean Fuels el van formar 3 panels: el primer va tractar sobre les perspectives de l'hidrogen en el sector del transport, el segon sobre el gas natural, combustible aliat per reduir les emissions en el sector del transport i el tercer sobre les perspectives actuals i futures per als biofuels en el sector del transport.


L'Agència Internacional de l'Energia (EIA, per les sigles en anglès) preveu un augment de la demanda energètica global d'entre el 25% i el 30% fins al 2040, la qual cosa significaria un increment exponencial en els danys al medi ambient i un agreujament de la crisi climàtica en aquelles economies que depenen del carbó i el petroli.


Per revertir aquests efectes i apuntalar el desenvolupament i el foment de noves alternatives als combustibles fòssils resulta clau generar nous escenaris en la transició energètica. Per això, l'esdeveniment va donar veu a actors clau a la indústria per conèixer les percepcions que tenen sobre la descarbonització de l'energia i específicament de la mobilitat.