Ramaderia

Un expert alerta del nivell de "confusió" que hi ha sobre la influència de la ramaderia en el canvi climàtic

25/02/2020

El professor de Ciència Animal i especialista en Qualitat de l'Aire de la Universitat de Califòrnia (EUA) Frank Mitloehner, ha alertat aquest dijous de l'important "nivell de confusió" que hi ha entre la ciutadania pel que fa a la influència de la ramaderia en el canvi climàtic.


En declaracions a Efe, abans de pronunciar la conferència "Realitat versus ficció: ramaderia i canvi climàtic" en les XXVII Jornades Tècniques sobre Ramaderia i Sostenibilitat organitzades per la Cooperativa del Valle de Los Pedroches (COVAP), l'expert ha destacat la importància d'explicar bé els efectes del sector respecte dels gasos d'hivernacle.


Més concretament respecte del metà, que és el que "més afecta la producció ramadera", per la qual cosa l'objectiu de la intervenció és "donar llum" sobre un assumpte i un problema del qual la població "està molt desconnectada".


En aquest sentit, ha assegurat que la ciutadania en general desconeix "com es produeixen els aliments que consumeix" i ja "no existeix" la relació entre consumidor i productor" que hi havia abans", de la qual cosa també culpa al sector.