Agroeconomia

Europa, el nostre primer destí

01/09/2019

Segons subratlla l'informe del MAPA, la UE-28 continua sent el principal destí de les exportacions agroalimentàries i pesqueres espanyoles, amb una quota del 73 %. En total, l'any passat vam exportar productes per un valor de 36.901 milions, amb un increment interanual del 0,2 %.


El primer soci comercial va ser França, amb el 22,3 % de la quota d'exportació i el 26,9 % de la d'importació. Al llarg del 2018 es van exportar al país veí productes per un valor de 8.245 M?, principalment cítrics, hortalisses fresques (pebrots, albergínies, espàrrecs, etc.), carn de porcí i oli d'oliva. Alemanya va ser el segon receptor per un valor de 5.772 M? en productes com hortalisses fresques (tomàquets, pebrots, albergínies, espàrrecs, etc.), cítrics, fruites vermelles, kiwis i caquis, vi i mosts.


I Itàlia va ocupar l'any passat el tercer lloc, amb 5.143 M?, i va rebre productes com ara oli d'oliva, carn de porcí, mol·luscs i conserves de peix.


Pel que fa als tercers països, les nostres exportacions van augmentar un 1,4 % en valor, i els EUA, la Xina, el Japó, Suïssa i el Marroc van ser els primers destins. En aquest sentit, cal destacar que en el comerç amb Àsia, quatre països (Xina, Japó, Corea del Sud i Hong Kong) ja representen el 22 % de les exportacions agroalimentàries espanyoles a tercers països.