Agricultura

Eurodiputats demanen objectius ambientals realistes per a l'agricultura

13/05/2020

Eurodiputats de la Comissió d'Agricultura del Parlament Europeu (PE) han demanat que els objectius mediambientals que planeja Brussel·les siguin "realistes", perquè, si no és així, poden posar en risc la producció d'aliments.


La comissió parlamentària ha debatut aquesta setmana amb la comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, sobre l'estratègia "De la granja a la taula", que la Comissió Europea aprovarà el pròxim dia 20.


Durant el debat, molts europarlamentaris es van fer ressò de la preocupació que suscita en el sector aquesta proposta. En concret, van preguntar a la comissària sobre la reducció de l'ús de pesticides i fertilitzants, i van assenyalar que "si no hi ha alternatives" comportarà riscos per a la producció i el proveïment d'aliments.


La comissària va assegurar que la CE no pretén confrontar la "sostenibilitat" amb l'oferta alimentària, i que l'objectiu de l'estratègia no serà "penalitzar, sinó ajudar" els pagesos i els ramaders a aconseguir una producció més sostenible, cosa que pot afavorir l'economia.