R+D+i

Estudien la incidència de pràctiques agrícoles en la petjada de carboni d'un conreu

09/03/2020

La Universitat de Còrdova està duent a terme un estudi, juntament amb l'Associació Espanyola d'Agricultura de Conservació, per analitzar la incidència de les pràctiques agrícoles en la petjada de carboni dels conreus.


La UCO ha explicat en una nota que la recerca s'emmarca en el projecte LIFE Agromitiga, que estudia com es calcula la petjada de carboni en la producció agrícola i la capacitat de l'agricultura de conservació per reduir-la.


Els objectius que defineixen aquest projecte europeu són, d'una banda, la generació de coeficients que puguin fer servir les normes que mesuren la petjada de carboni i que permetin quantificar l'impacte de les pràctiques agrícoles a l'hora de generar o mitigar aquesta petjada de carboni.


D'altra banda, també es busca establir sistemes de maneig basats en l'agricultura de conservació que potenciïn el "poder segrestador" del sòl a la conca mediterrània per a conreus herbacis i llenyosos.


Per fer-ho es comptabilitza tota l'energia implicada segons el tipus de maneig del sòl, convencional o de conservació, estris i maquinària, entre d'altres.