AgroBank

Un estudi sobre l'aprofitament de residus agraris, guardonat amb el VI Premi Càtedra AgroBank a la Millor Tesi Doctoral

29/11/2022

CaixaBank i la Universitat de Lleida (UdL), a través de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari, han distingit Pedro García Serrano, doctor per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, amb el VI Premi a la Millor Tesi Doctoral; i a Laura Settier Ramírez, doctora per la Universitat Politècnica de València, li ha correspost l'accèssit en els guardons que reconeixen els àmbits de la innovació, qualitat o seguretat agroalimentària. El lliurament dels guardons, que distingeixen les tesis que suposin un avenç significatiu en el coneixement d'aquest camp, té lloc durant el transcurs d'unes jornades que es faran a Sevilla.


La Càtedra AgroBank posa en valor, en aquesta nova edició del premi, el talent dels estudiants que han fet la tesi doctoral sobre el sector agroalimentari, alhora que contribueix a impulsar la seva carrera professional.


El jurat, format pel director de la Càtedra AgroBank i els membres del Comitè Assessor Científic Tècnic d'aquesta entitat, ha decidit concedir el premi a Pedro García, doctor per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, per la seva tesi doctoral "Nuevos procesos de elaboración de aceitunas de mesa para el aprovechamiento integral de sus vertidos" .


L'estudi analitza com substituir o eliminar les substàncies químiques contaminants que es fan servir en els processos de fabricació de les olives de taula a fi d'aprofitar l'abocament de substàncies i usar-les potencialment com a biofertilitzants.


Per la seva banda, Laura Settier, doctora per la Universitat Politècnica de València, ha estat guardonada amb l'accèssit al Premi de la Càtedra AgroBank per la seva tesi doctoral "Envases activos portadores de microorganismos para la bioconservación de alimentos".


Aquesta recerca acadèmica planteja diverses estratègies per al desenvolupament i aplicació d'envasos actius portadors d'agents de biocontrol, amb la finalitat d'inhibir la proliferació de microorganismes, com ara bacteris i fongs patògens, i així fer augmentar la seguretat i prolongar la vida útil dels aliments.


El Premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank està dotat amb 5.000 euros i l'accèssit, amb 1.000 euros.