Ramaderia

Un estudi preveu que baixi el consum de carn a Espanya

17/10/2019

Fins a situar-se en prop de 2,4 milions de tones, segons un informe de la consultora Euromonitor International.


D'acord amb les dades d'aquest informe, la baixada serà una mica inferior a les 100.000 tones de carn fresca i processada en el període 2018-2023, i tot i així continuarà com la sisena potència europea en vendes, després de Rússia, Alemanya, França, el Regne Unit, Polònia i Itàlia.


La demanda de carn fresca, que és la més consumida, es retallarà un 1 % a Espanya en aquest període, mentre que la de processada repuntarà en una mica més de l'1 %.


Dins dels mercats europeus principals, també reduiran vendes Alemanya, França, Bèlgica, Portugal i Grècia. A la banda oposada hi ha Rússia, Polònia, Turquia, la República Txeca, Hongria i Sèrbia, que veuran reforçat el seu mercat carni en aquest període. Es mantindran invariables Itàlia, els Països Baixos i Àustria.


En termes generals, les vendes als països occidentals europeus no patiran grans variacions, amb increments previstos del 0,2 i del 0, 9 % per a la vedella i el pollastre, respectivament, i amb un retrocés del 0,8 % en el porc. A Nord-Amèrica, la tendència és lleugerament a l'alça a les vendes de carn, amb un +1 % per al pollastre i la vedella, però amb descensos del 0,3 % per a la resta de carns.


Tot això, en un context mundial en què s'espera que el consum de carn fresca registri una alça aquests anys vinents d'uns cinc milions de tones i els processats carnis, pujades moderades.