Al dia

Estabilitat a Espanya en les superfícies dedicades als cultius

16/05/2023

Les diferents àrees de cultiu, aprofitament ramader i superfície forestal es van mantenir més o menys estables durant el 2022, segons les dades provisionals de l'Enquesta sobre Superfícies i Rendiments dels Cultius a Espanya (ESYRCE).

La superfície de cultiu va baixar un 0,42% i 71.683 hectàrees i va quedar en 16,83 Mha, mentre que, per contra, van augmentar lleugerament la superfície de prats i pastures (+0,05%, fins a 8,41 Mha) i la superfície forestal (+0,27%, fins a 19,48 Mha).

De les terres de cultiu, gairebé 11,31 Mha van ser de terra arable, amb descensos en cultius herbacis i guarets i augment de cultius industrials (gira-sol i colza), i una mica més de 5,37 Mha de cultius llenyosos, amb alces en totes les espècies, excepte en vinya i olivar, que descendeixen molt lleument, destacant els augments de les àrees d'ametller i festuc i, en menor mesura, de presseguer, nectarina i alvocat.

Van augmentar també les superfícies de tarongers i llimoners en fruiters cítrics i van baixar pomeres, caqui, kiwi i mango entre els subtropicals i l'avellaner en fruita seca.