Agricultura

Espanya, en la tercera posició en superfície ecològica al món

22/02/2021

L'associació professional espanyola de la producció ecològica destaca el "bon moment" que travessa el sector a Espanya i al món. El creixement del mercat mundial és el més gran dels últims anys, un 9,27%, i arriba així als 106.000 milions d'euros.


Espanya se situa en el tercer lloc dels països amb més superfície ecològica del món i es manté entre els 10 mercats principals.


Les dades estadístiques que IFOAM i FIBL acaben de presentar sobre el sector de la producció ecològica al món, que corresponen a l'any 2019, posen en relleu que continua la tendència a l'alça d'un sector cridat a liderar l'estratègia agrària europea en la lluita contra el canvi climàtic.


En aquest sentit, el president d'Ecovalia, Álvaro Barrera, ha destacat que aquestes dades "confirmen el bon moment que travessa el sector, unes xifres que venen avalades per l'interès, cada cop més gran, de la població pels productes ecològics".


El creixement del mercat ha sigut el més gran en els últims anys, un 9,27%, fins a arribar als 106.000 milions d'euros. La superfície mundial també creix en comparació amb l'any anterior, un 1,6%, i se situa ja en 72,3 milions d'hectàrees dedicades a producció ecològica arreu del món.


En clau nacional, Espanya ja és en el pòdium dels països amb més superfície en l'àmbit mundial i ha arribat ja a la tercera posició, amb 2,4 milions d'hectàrees, darrere d'Austràlia i Argentina. A més a més, el nostre país és el setè del món pel que fa a creixement de superfície, amb 108.441 noves hectàrees dedicades a producció ecològica.


Álvaro Barrera afirma que aquestes xifres "posen de manifest les bones pràctiques del sector ecològic en el nostre país i demostren que la producció ecològica és agronòmicament productiva, econòmicament rentable, mediambientalment necessària i una resposta a la salut".


Pel que fa a les dades de consum, Espanya segueix en el top 10 mundial, amb 2.133 milions d'euros "el que demostra que els productes ecològics són cada cop més presents en el cistell dels espanyols. D'això, tot el sector de la producció ecològica n'ha d'estar orgullós".