Agricultura

Espanya rebutja que els EUA mantinguin els aranzels a productes agroalimentaris

14/08/2020

El Govern espanyol ha rebutjat aquest dijous la decisió dels Estats Units de mantenir els aranzels als productes espanyols i ha mostrat la seva confiança per assolir un acord que "reverteixi la dinàmica actual" en les relacions comercials entre tots dos països.


En un comunicat conjunt dels www.mincotur.gob.es/es-es/Paginas/index.aspx" target="_blank" rel="noopener">ministeris d'Indústria, Comerç i Turisme, i d'www.mapa.gob.es/es/" target="_blank" rel="noopener">Agricultura, Pesca i Alimentació, han insistit que l'Executiu continuarà treballant en favor d'una "solució negociada" amb els EUA a la disputa en l'Organització Mundial del Comerç (www.wto.org/indexsp.htm" target="_blank" rel="noopener">OMC).


Washington va anunciar dimecres la seva decisió de mantenir els aranzels addicionals que ja s'havien imposat a les exportacions de productes europeus, amb lleugers canvis en la llista que no afecten els espanyols, pels cas de les ajudes concedides a www.airbus.com/" target="_blank" rel="noopener">Airbus, considerades il·legals per l'www.wto.org/indexsp.htm" target="_blank" rel="noopener">OMC.


La Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) ha demanat una "intervenció ferma de la Unió Europea (UE)" a fi de reprendre les negociacions perquè els Estats Units retirin els aranzels als productes agroalimentaris espanyols.


No obstant això, la FIAB, membre de la plataforma d'afectats pels aranzels dels EUA a Espanya, ha mostrat "alleujament" per la decisió delwww.usa.gov/espanol/" target="_blank" rel="noopener"> Govern dels Estats Units de no incrementar els aranzels, tot i que el problema persisteix.


D'altra banda, la Federació Espanyola del Vi (FEV) ha lamentat la decisió dels Estats Units de mantenir els aranzels addicionals del 25 % al vi espanyol i europeu, i ha demanat reprendre les negociacions "al més alt nivell".


"El vi continua sent víctima d'un conflicte aliè que ja ha perjudicat greument els cellers espanyols en un mercat prioritari com és el dels EUA i en un moment especialment delicat per al sector per la recessió que està provocant la crisi de la COVID-19".