Ramaderia

Espanya podrà exportar carn de vacum al Japó

17/01/2020

Espanya ha aconseguit l'autorització del Govern del Japó per exportar carn de vacum a aquest país, que és el segon importador més gran de carn i derivats càrnics del món.


Així ho ha confirmat l'organització interprofessional de la carn de vacum (Provacuno) en un comunicat en el qual assenyala que el Japó necessita importar 700.000 tones anuals pel fet que la seva producció durant l'últim lustre ha caigut al voltant del 10 %, mentre que el consum d'aquesta mena de carn ha crescut al voltant del 5 %.


Provacuno ha valorat la feina desenvolupada en col·laboració amb les autoritats espanyoles i tot el sector per aconseguir aquesta "important obertura".


L'exportació al país nipó permetrà a les empreses autoritzades el tracte comercial "immediat" amb els compradors japonesos, que des de fa "molt de temps" demanen carn de vacum "segura i de qualitat".


Provacuno ha recordat que la carn espanyola compleix els requisits del Model de Producció Europeu, que confereix al sector els estàndards de seguretat alimentària, sanitat animal, benestar animal i sostenibilitat respecte del medi ambient "més elevats del món".


El perfil de la carn que demana el consumidor japonès encaixa "perfectament" amb el que s'ofereix des d'Espanya, és a dir, carn produïda a base de cereals i oleaginoses, d'animals menors de 30 mesos, sucosa, tendra i amb un gust excel·lent, segons la interprofessional.


El manteniment del Tractat de Lliure Comerç entre la Unió Europea i el Japó, que va entrar en vigor a començaments del 2019, és un aspecte "molt important" que afavoreix la relació comercial.