Indústria

Espanya i les seves pimes, clau per a AliExpress

27/06/2019


El gegant xinès del comerç electrònic Alibaba veu en Espanya un "punt d'entrada estratègic" per expandir-se internacionalment, i busca que cada vegada més empreses, especialment pimes, s'uneixin a la plataforma AliExpress per vendre tant al país com a l'estranger. El grup fundat per Jack Ma ha apostat per revolucionar la seva plataforma minorista internacional, en la qual ofereix més de 100 milions de productes, i permetre que s'hi inscriguin venedors de quatre països pilot ?Espanya, Itàlia, Turquia i Rússia? en comptes de només firmes xineses o empreses que es registrin a través de filials ja establertes al país asiàtic, com passava fins ara.Al país ibèric, un dels tres principals mercats ?amb més de 5 milions d'usuaris actius cada més? ja han aconseguit que s'hi registrin més de 1.000 venedors, i l'objectiu és tancar el 2019 amb "més de 10.000", explica a Efe el director de la companyia a Espanya, William Wang.


Efe va visitar la seu central d'Alibaba, situada a la ciutat oriental xinesa a de Hangzhou, en un viatge organitzat pel grup tencològic. Un milió de productes espanyols estan disponibles a AliExpress, però quins són els sectors que interessen més a l'empresa? Wang no es tanca: "la veritat és que estem interessats en totes les categories, però algunes són especialment fortes a Espanya i reconegudes mundialment, com el fast fashion. A molt llarg termini també hi ha el menjar i el vi".


Ja fa tres anys que la plataforma va obrir a Espanya AliExpress Plaza, canal de venda local en el qual conviuen empreses espanyoles amb marques xineses i globals.">