Agricultura

Espanya dissenya una aliança per fer una gestió sostenible de l'aigua

25/06/2020

El Govern espanyol, juntament amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i una coalició empresarial i civil, ha presentat aquest matí la iniciativa StepbyWater per respondre al repte hídric que es deriva de les conseqüències de la crisi climàtica i de l'augment demogràfic.


Les dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estimen que els problemes d'escassetat d'aigua afectaran la meitat de la població del món l'any 2025, per la qual cosa aquesta aliança integral, la primera impulsada per Espanya, serà present en més de 190 països.


El secretari d'Estat de Medi Ambient del Govern espanyol, Hugo Morán, ha revelat durant la presentació, que s'ha fet de manera telemàtica, que Espanya viu "una crisi sense precedents" amb una previsió de descens dels recursos "de fins a un 40 % d'aquí a finals de segle".


El secretari general d'Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda, ha considerat "fonamental" atendre aquesta qüestió amb urgència, ja que el 67 % dels aliments espanyols, com ara fruita, verdura o l'oli d'oliva ?"que són la base de la nostra dieta"? necessiten l'aigua per poder-los produir.


El Decenni per a l'Acció de les Nacions Unides referit a l'Aigua per al Desenvolupament Sostenible té com a lema "Cada gota compta" i considera que aquest recurs és fonamental per erradicar la pobresa i la fam al món, a més d'advertir de la necessitat de trobar solucions que assegurin una demanda que s'incrementarà, segons els seus càlculs, en un 55 % per a l'any 2050.